Недригайлівський ліцей Недригайлівської селищної ради

Тиждень інформатики

  • 22 лютого 2021

Традицією в нашій школі є щорічне проведення предметних тижнів, зокрема тижня інформатики.  Це дійсно корисно, вносить різноманітність у шкільне життя. Підвищує рівень знань учнів з інформатики. Розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, інтерес до вивчення інформатики, самостійність та наполегливість. Виховує вміння працювати в групах, почуття відповідальності.

Позакласна робота з інформатики є невід'ємною частиною всієї навчально-виховної роботи в школі. Вона поглиблює знання, залучає до вивчення предмета учнів початкової і середньої школи, сприяє розвитку їх інтелекту, розширює світогляд.

Заходи були спрямовані на:

• розвиток творчої фантазії;

• логічного мислення;

• вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;

• формування обов'язковості, відповідальності, креативності.

На початку тижня, який розпочато 8 лютого, був оформлений куточок, де можна побачити план проведення тижня, ребуси, кросворди. У вівторок, 09 лютого, знагоди дня безпечного Інтернету, який проходить кожного року в другий вівторок лютого, вчителями інформатики та соціальним педагогом були проведені інформаційні хвилинки "Інтернет - від загроз до можливостей", перегляд відеороликів «Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет». Діти охоче переглядали їх та брали активну участь у обговоренні, пригадали правила спілкування.

Для учнів 6 класу був проведений цікавий Інфоквест «Знання – це твій скарб». Учні сформували дві комнди їм було запропоновано різні цікаві завдання. Під час гри вони показали свою обізнаність та вміння працювати в групі. Всі учасники даного змагання отримали задоволення і, звичайно, призи.

Для учнів 8-х класів був проведений конкурс «Склади компютер», де учні показали свої знання з будови компютера.

Учні старшої школи (10-11 класи) та вчителі взяли участь в челенджі Safer Internet Day Challenge 2021, яку проводить академій Cisco та провідні університети України  за підтримки Інституту модернізації змісту освіти. Всі учасники отримали сертифікати та бейджі.

   Для учнів початкових класів вчителі інформатики та класоводи провели захід -  «Онляндія – безпечна веб-країна».

В кінці тижня було підведено підсумки роботи.